Προετοιμασία ομογενών

Προετοιμασία ομογενών
omogeneis

Η συμμετοχή των Ομογενών Ελλήνων στις εξετάσεις για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση απαιτεί την αντίστοιχη προετοιμασία. Στο e-αξία Διαδικτυακό Φροντιστήριο έχουμε δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών που οδηγεί στην επιτυχία στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Οι Έλληνες του εξωτερικού στα Ελληνικά ΑΕΙ χωρίζονται σε 5 κατηγορίες:

 1. Ομογενείς που τελείωσαν Ελληνικό Λύκειο
 2. Τέκνα Ελλήνων υπαλλήλων του Εξωτερικού που τελείωσαν το Ελληνικό Λύκειο
 3. Έλληνες απόφοιτοι Ξένων Λυκείων με προγράμματα Σπουδών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης
 4. Έλληνες απόφοιτοι Λυκείων της Κύπρου με πρόγραμμα σπουδών της Κύπρου
 5. Έλληνες απόφοιτοι Ξένων Λυκείων με πρόγραμμα σπουδών χωρών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης

 

Οι ομογενείς  μαθητές των κατηγοριών 1 & 2  που πληρούν τις προϋποθέσεις  ένταξης σε Ελληνικά Πανεπιστήμια, Ανώτατες  Στρατιωτικές Σχολές, Σχολές Υπαξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, Σχολές Σωμάτων Ασφαλείας, Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. και Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης συμμετέχουν στις εξετάσεις από τις εξής τέσσερις ομάδες προσανατολισμού:

 • Ομάδα Προσανατολισμού ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
 • Ομάδα Προσανατολισμού ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
 • Ομάδα Προσανατολισμού ΣΠΟΥΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
 • Ομάδα Προσανατολισμού ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Με την ψηφιακή πλατφόρμα εκπαίδευσης του e-αξία επιτρέπεται στους ομογενείς μαθητές η πρόσβαση στην συστηματική εκπαίδευση από οποιοδήποτε μέρος  του κόσμου βρίσκονται μέσα από την άνεση του σπιτιού τους.

 Παρακολουθούν ένα αυστηρά οργανωμένο πρόγραμμα  μαθημάτων σύμφωνα με την κατεύθυνση που έχουν επιλέξει. Οι ομογενείς Έλληνες μαθητές υποψήφιοι για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση συμμετέχουν μέσω διαδικτύου σε τμήματα ομοιογενή σύγχρονης εκπαίδευσης και ακολουθούν τα προγράμματα online Tests και Διαγωνισμάτων αποκτώντας με αυτό τον τρόπο εμπειρία για την τελική συμμετοχή τους στις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Η επαφή με τους καθηγητές τόσο για τους μαθητές όσο και για τους γονείς των μαθητών είναι συνεχής και προσφέρει καθοδήγηση και υποστήριξη με αποκλειστικό στόχο την επιτυχία των εξεταζόμενων στις πρώτες σχολές της επιλογής τους.

Οι ομογενείς  μαθητές των κατηγοριών 3,4 & 5 θα εξεταστούν μόνο στην Νεοελληνική Γλώσσα καθώς και στα ειδικά μαθήματα ,όπου απαιτούνται για την εισαγωγή τους σε πανεπιστημιακό τμήμα.

Η πολύχρονη εμπειρία μας αποτελεί εγγύηση στην αποτελεσματική έκβαση της προσπάθειας των μαθητών μας.

Στο διαδικτυακό φροντιστήριο e-αξία προσφέρουμε:

 • Ολιγομελή τμήματα με απόλυτα εξειδικευμένους και έμπειρους καθηγητές
 • Διαγωνίσματα, online tests, συμμετοχή στον καθιερωμένο θεσμό προσομοίωσης εξετάσεων που αποτελεί ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα του φροντιστηρίου μας
 • Εκπαιδευτικό Υλικό
 • Επαγγελματικό Προσανατολισμό μέσα από οργανωμένες ημερίδες
 • Βοήθεια στη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου

Μοιραστείτε τη σελίδα:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email