Νέα

Σεμινάριο Συμπλήρωσης Μηχανογραφικού 2024

Σεμινάριο Συμπλήρωσης Μηχανογραφικού 2024

sxoles2024 mixanografiko fb

Ο Όμιλος Φροντιστηρίων αξία στα πλαίσια της έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης των μαθητών και των γονέων διοργανώνει ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού με τίτλο: ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ και ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΕ ΜΕΛΛΟΝ σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα της LABORA Σύμβουλοι Εκπαίδευσης (www.labora.gr). Ομιλητής ο Δρ. Κότιος Κωνσταντίνος, Σύμβουλος Εκπαίδευσης και Καριέρας, συγγραφέας και ιδρυτής της LABORA.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει αναλυτική και στοχευμένη ενημέρωση για τα τμήματα του μηχανογραφικού και όλες τις σημαντικές λεπτομέρειες για τη συμπλήρωση του καθώς και για την επιλογή σπουδών γενικότερα.

Ενδεικτικά οι θεματικές ενότητες που θα αναλυθούν είναι οι εξής:

• Έξυπνη περιγραφή τμημάτων όλων των πεδίων
• Επαγγέλματα του μέλλοντος
• Μετεγγραφές φοιτητών και οι ειδικές κατηγορίες
• Νέες αλλαγές στο Λύκειο (ελάχιστη βάση εισαγωγής, συντελεστές βαρύτητας, υπολογισμός μορίων με παραδείγματα κ.ά.)
• Επαγγελματικές προοπτικές τμημάτων στο σύνολο τους μέσω μιας έξυπνης παρουσίασης και διαχωρισμού των τμημάτων σε ομάδες
• Διαφορές και ομοιότητες μεταξύ των τμημάτων, πορεία των βάσεων και νέα δεδομένα
• Αναφορά σε βασικές εγκυκλίους (μετεγγραφές, ειδικές κατηγορίες κ.λπ)
• Ορθή μεθοδολογία συμπλήρωσης μηχανογραφικού
• Ερωτήσεις κοινού και επίλυση αποριών


Ημέρα & Ώρες Διεξαγωγής: Πέμπτη 4/7/2024

 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΤΟ YOUTUBE

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν, από τους παρακάτω συνδέσμους:

4o Επ. Πεδίο: 16:30 (Σπουδών Οικονομίας & Πληροφορικής ΓΕΛ & Τομείς ΕΠΑΛ Διοίκησης & Οικονομίας Πληροφορικής)

4 Επισ. Πεδίο

2ο Επ. Πεδίο: 18:00 (Θετικών Σπουδών ΓΕΛ & Τομείς ΕΠΑΛ Γεωπονίας, Μηχανολογίας, Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών)

2 Επισ. Πεδίο

3ο Επ. Πεδίο: 20:00 (Σπουδών Υγείας & Ζωής ΓΕΛ & Τομέας ΕΠΑΛ Υγείας & Πρόνοιας)

3 Επισ. Πεδίο

1ο Επ. Πεδίο: 21:00 (Ανθρωπιστικών Σπουδών ΓΕΛ)

1 Επισ. Πεδίο
Δεν υπάρχει περιορισμός στο πεδίο ή στα πεδία που επιθυμεί κάποιος να παρακολουθήσει, παρά μόνο να συνδεθεί την αντίστοιχη ώρα.

Κωνσταντίνος Κότιος

Κωνσταντίνος Κότιος

Ο Ομιλητής
Ο Δρ Κωνσταντίνος Κότιος δραστηριοποιείται επιστημονικά αλλά και επιχειρηματικά στον χώρο της εκπαίδευσης και του επαγγελματικού προσανατολισμού τα τελευταία 20 χρόνια.Αυτή τη στιγμή επενδύει όλη του την ενέργεια σε ένα νέο και καινοτόμο project, την LABORA Σύμβουλοι Εκπαίδευσης, η οποία δραστηριοποιείται στους τομείς του ΕπαγγελματικούΠροσανατολισμού, της Στρατηγικής Καριέρας και της Δια Βίου Εκπαίδευσης.

Μέσα από το project αυτό έχει δημιουργήσει 2 βραβευμένες καινοτόμες δράσεις:
1.ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, με τίτλο: ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΕ ΜΕΛΛΟΝ.
2. Η ΠΡΩΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ: SPOUDESAPP.

Έχοντας στο ενεργητικό του πάνω από 11.500 ώρες διαλέξεων επαγγελματικού προσανατολισμούκαι στρατηγικής καριέρας σε 3 διαφορετικές χώρες και σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά καιπερισσότερες από 9.500 ώρες συμβουλευτικής με μαθητές και φοιτητές, προσπαθεί καθημερινάνα βοηθήσει νέους ανθρώπους να διαμορφώσουν το μέλλον τους.

Έχει διδάξει στο Πρόγραμμα Ηλεκτρονική Μάθησης (e-learning) του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς με θεματολογία την επαγγελματική συμβουλευτική καιτη διαχείρισησταδιοδρομίας.

Είναι Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού, του Συλλόγου ΛειτουργώνΣυμβουλευτικής και Προσανατολισμού, και της InternationalAssociationforEducationalandVocationalGuidance (I.A.E.V.G.).

Έχει έντονη συγγραφική δραστηριότητα στον επαγγελματικό προσανατολισμό (ΕΠΙΛΕΓΩΣΠΟΥΔΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ, ΕΠΙΛΕΓΩ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ, ΣΤΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ ΤΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ) καιπολλές έρευνες, τις οποίες έχει επιμεληθεί, έχουν δημοσιευθεί σε έντυπα και διαδικτυακά Μ.Μ.Ε.,όπως και δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, πανελλήνια και διεθνή συνέδρια.

Φοίτησε στο τμήμα Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής του Α.Π.Θ. ακολουθώντας την κατεύθυνση της Παιδαγωγικής όπου και περάτωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές και αναγορεύτηκε Διδάκτωρστο θεματικό πεδίο του επαγγελματικού προσανατολισμού.

Ετικέτες:

Μοιραστείτε τη σελίδα:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email