Νέα

Ψυχοεκπαιδευτικό Σεμινάριο Γονέων «Γονεϊκότητα, Εφηβεία & ο δρόμος προς τις Πανελλήνιες: Διαχείριση των Σχέσεων, Συγκρούσεις και Όρια»

Ψυχοεκπαιδευτικό Σεμινάριο Γονέων «Γονεϊκότητα, Εφηβεία & ο δρόμος προς τις Πανελλήνιες: Διαχείριση των Σχέσεων, Συγκρούσεις και Όρια»

psyxoekpaideftiko seminario december 2023 1920 1080 3

Στην εφηβεία η φύση της σχέσης που έχουν οι έφηβοι με τους γονείς τους, αλλάζει και συχνά ο αυτονόητος έως τώρα ρόλος των γονέων αμφισβητείται έντονα από τα παιδιά που αρχίζουν να επιχειρηματολογούν και να διαπραγματεύονται. Σε αυτή τη φάση, οι γονείς χρειάζεται να ισορροπούν ανάμεσα στην υποστήριξη και την οριοθέτηση των παιδιών.

O Όμιλος Φροντιστηρίων αξία, η Δελιέζα Γιούλη και η Μπίγγου Νίκη
(Ψυχολόγοι, Msc– Οικογενειακές Θεραπεύτριες)  σας προσκαλούν στo Ανοιχτό Ψυχοεκπαιδευτικό Διαδικτυακό Σεμινάριο Γονέων «Γονεϊκότητα, Εφηβεία & ο δρόμος προς τις Πανελλήνιες: Διαχείριση των Σχέσεων, Συγκρούσεις και Όρια»

Το διαδικτυακό σεμινάριο περιλαμβάνει τις ακόλουθες θεματικές:

Γονείς και Εφηβεία: Οι αλλαγές στη συμπεριφορά των εφήβων, οι ερμηνείες της νευροεπιστήμης και τρόποι διαχείρισης από την πλευρά των γονέων
Όρια, κανόνες και διαπραγμάτευση: Πειθαρχία ή ελαστικότητα; Τί λένε οι γονείς και τί ακούν οι έφηβοι. «Οδηγός επικοινωνίας» με τους εφήβους.
Συναισθηματικές δυσκολίες και συμπτώματα άγχους: το άγχος στις Πανελλήνιες, συμπεριφορές παραίτησης από το στόχο και τρόποι διαχείρισης.
Ο δρόμος προς τις Πανελλήνιες: πρακτικές οδηγίες για την ψυχική ενδυνάμωση των παιδιών από τους γονείς.

Ημερομηνία και ώρα Διεξαγωγής:

Κυριακή 10/12
Ώρα 10:30


Εισηγήτριες:

Νίκη Μπίγγου & Γιούλη Δελιέζα Συνιδρύτριες και Επιστημονικά Συνυπεύθυνες του Κέντρου Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας «Motus Animi»


Οδηγίες Παρακολούθησης

Την ημερομηνία διεξαγωγής το σεμινάριο θα είναι διαθέσιμο μέσω Facebook και YouTube.

Facebook


Προηγούμενα Σεμινάρια Εφηβείας

Μπορείτε ακόμα να δείτε πληροφορίες για τα διαδραστικά σεμινάρια που διεξήχθησαν τα προηγούμενα έτη, πατώντας παρακάτω:

2021   2022   2023

Ετικέτες:

Μοιραστείτε τη σελίδα:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email