Νέα

Γλωσσικό Βιωματικό και Διαδραστικό Εργαστήρι Γλώσσας

Γλωσσικό Βιωματικό και Διαδραστικό Εργαστήρι Γλώσσας

glossiko ergastiri 2024 3

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

στις παρακάτω γραμμές μπορείτε να πληροφορηθείτε σχετικά με τη νέα υπηρεσία που παρέχεται από τον Όμιλο αξία και που απευθύνεται αποκλειστικά σε μαθητές Δημοτικού:

«Παίζοντας με την ετυμολογία γνωρίζουμε τις ρίζες της γλώσσας μας»
Πρόκειται για ένα γλωσσικό βιωματικό και διαδραστικό εργαστήρι γλώσσας για τα παιδιά του Δημοτικού (*) όπου μέσα από εικόνες, παιχνίδια και αφήγηση μύθων ανακαλύπτουν τη συνέχεια της ελληνικής γλώσσας μέσα στους αιώνες.

Παράλληλα, γνωρίζουν προοδευτικά τον αρχαίο ελληνικό κόσμο, την ελληνική τέχνη και φυσικά τις ελληνικές αξίες.

Η διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών μέσα από την ετυμολογία με βιωματικό τρόπο, είναι μια νέα προσέγγιση στην εκπαίδευση των μαθητών η οποία βελτιώνει τις επιδόσεις τους σε πολλές θεματικές περιοχές γιατί συμβάλλει σημαντικά στη γλωσσική και νοητική ανάπτυξή τους.

Έτυμον είναι το αληθές! Η ετυμολογία επομένως είναι ένα ενδιαφέρον και χρήσιμο ταξίδι στην αλήθεια που κρύβουν οι λέξεις και που μας συνδέει με το παρελθόν προκειμένου να κατανοήσουμε καλύτερα το παρόν και να χτίσουμε ένα εξελιγμένο γλωσσικά μέλλον.

Ελάτε μαζί μας να ταξιδέψουμε…

Οργάνωση και υλοποίηση προγράμματος: Μεϊντάνη Γεωργία Φιλόλογος-Συγγραφέας (**)

(*) Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια από Σάββατο 2 Μαρτίου έως και Σάββατο 8 Ιουνίου 2024. Οι συνεδρίες θα αφορούν σε προκαθορισμένο -βάσει προγράμματος- αριθμό, θα διεξάγονται μία φορά εβδομαδιαίως και θα πραγματοποιούνται κατά την ημέρα Σάββατο στο Φροντιστήριο του Κ. Χαλανδρίου, σε απογευματινή ώρα.

Θα δημιουργηθούν τμήματα στα οποία θα συνυπάρχουν μαθητές/τριες Β’ και Γ’ Δημοτικού, καθώς και αντίστοιχα τμήματα που θα αποτελούνται από μαθητές/τριες των τάξεων Δ’, Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού.

Διευκρινίζουμε ότι η παραπάνω εκπαιδευτική διαδικασία δεν επιβαρύνει τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα συμμετέχουν, με κάποια επιπλέον κατ’ οίκον προετοιμασία.

(**) Για πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στις φροντιστηριακές μονάδες του Χαλανδρίου (Κάτω Χαλάνδρι, Κέντρο, Τούφα και Πάτημα). Θα χρειαστεί να ορίσετε κάποια συνάντηση με την επικεφαλής του προγράμματος κα Μεϊντάνη Γεωργία, προκειμένου να σας αναλυθεί το πλήρες πλάνο.

Ετικέτες:

Μοιραστείτε τη σελίδα:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email